inni uhibbuka fillah

Najljepša stvar na ovom svijetu jeste da voliš u ime Gospodara. Ako bude ispravna ljubav prema Gospodaru i ostale ljubavi će biti ispravne. A kada nije ispravna ljubav prema Gospodaru i svaka ljubav poslije je neispravna i bolna.

20.10.2019.

❤️حُب

Srodne duše su ogledala.

Niko kao one jedno drugom ne pokažu što uistinu jesu.

One će danas ponuditi trenutke za nezaborav, neopisivu radost i ushićenje, a već sutra, sasvim jasno pokazati sve rane na duši.

Srodne duše djeluju na sličan način, zato su često provokativne jedna drugoj. Ali za veliko čudo, ni tada ne prestaju da se vole, nego ostaju, istrajavaju u mješavini slatke boli, ljubavi, čudnovatog poleta i trenutaka koje dijele.

Naprosto čitaju misli jedna drugoj, i dobro znaju šta treba reći ako se u njihovoj zanimljivoj igri umova žele zabaviti vještim poznavanjem srodne duše.

Niko ne zna naljutiti kao srodna duša. Niko ne zna ni razveseliti kao slično ogledalo.

Hiljadu će puta upitati jedna drugu istu stvar, a sve da ponove isto iskustvo – preplitanja duša u ljubavi nad kojom čovjek nema, niti može imati vlasti.

Uz srodnu dušu se čovjek ostvaruje, gledajući jasno sve svoje vrline i nedostatke.

Što srodnoj duši smeta, pa to i kaže, mora da je jako štetno za oboje. Preko njihovih jezika se spuštaju istine koje nalaze svoju obznanu u životu.

Srodne duše se mogu naljutiti jedna na drugu, zašutiti, u trenucima kada se zamagli ogledalo njihove bistrine. Ali one opraštaju jedna drugoj, a kako i ne bi, jer ko to svojoj duši ne oprašta greške.inni uhibbuka fillah