inni uhibbuka fillah

Najljepša stvar na ovom svijetu jeste da voliš u ime Gospodara. Ako bude ispravna ljubav prema Gospodaru i ostale ljubavi će biti ispravne. A kada nije ispravna ljubav prema Gospodaru i svaka ljubav poslije je neispravna i bolna.

21.09.2019.

❤️حُب

Ljubav nezna za Godine,niti za interes, niti za korist prolaznu...

Oni koji se vole u ime Gospodara, mogu biti daleko a da ljubav nikad ne prestane, nikad ne izlapi a da vazda ceznes.

Dali neko bio u drugoj Drzavi ili Gradu ili drugom Svijetu vjecnom... mi ih jednistavno volimo i ceznemo za susretom ponovnim i imamo strpljenja za taj trenutak... dal na ovom ili buducem Svijetu!

Drugi pak, zive jedno uz drugo, djele Krevet, Hljeb, Zivot ali tako su nazalost udaljeni jedni od drugih.

Veze ih Dunjalucki, ovaj Svijet samo, mozda Djeca, mozda neki interesi i tako provode dane bez kapi Ljubavi, a kako bi je imali kada je izlapila, kada je nestala, kada duse se ne podudaraju, nemaju slicnost ali kasno svate. Svate da nije osnovana u ime Gospodara, svate kada Sejtan prokleti istjera one leptirice im iz stomaka kada su ih imali, svate kada dodoju Pameti neko od njih da to nije Covjek tvog a života a ni ina Zena tvog Zivota...

Ljubav je kada volis od prvog dana do zadnjeg, i kada ti je Koza zategnuta bila i kada imas namrezuranu Kozu i staracke Pore, sijede Vlasi Kose, kada ti nestanu Zubi, nestane imetak, obolis ili oboli ta tvoja Ljubav, volis je kakva jeste i kakva je bila bas kao prvog dana i molis Gospodara da vas jos u vjecnom Dzennetu sastavi... jer Dunjaluk je prolazan a cenja i ljubav nikada nije nestala pa jos i za Dzennet molis da si zajedno...

Imaju oni koje volis jer su ti slicni, isti pogledi, isti Zivot, slicne Sudbine ali ih nikada nisi licni upoznao, vidio, ali ih volis jer vole istog Gospodara.

Allah je Svemogući, On je ljubav dao medju onima koji se vole u ime Njegovo.inni uhibbuka fillah